Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Träningsmode 2016

 

Det är inte bara träning som är på modet, träningskläder är också mode! Träningskläder har aldrig varit så populära, numera är de så pass uppskattade att många väljer att ta på sig träningskläder när de ska till jobbet eller bara sitta hemma. Vad ser vi för trender på träningsfronten i år och vilka kläder ska man ha?

Kläderna

Plaggen för årets träningsschema fokuserar mycket på funktion. De ska vara sköna och inte förhindra rörelserna i träningen. Kompressionskläder fortsätter vara populära fastän det ännu inte är bevisat om de fungerar som prestationshöjande plagg eller inte. Många som tränar mycket tycker absolut att de fungerar, de får mindre träningsvärk och bättre prestation. Magnus Carlsson är en av dem som står bakom kläderna och hyllar dem. Men studierna i ämnen är ganska spretiga och inga riktiga svar finns att ge. Det är helt upp till var och en att bestämma sig om det fungerar eller inte. 

Ett av de hetare märkena är Adidas som alltid verkar träffa rätt när det gäller att skapa årets modefäger och utformning. Metro Mode har valt ut flera plagg av Adidas för att illustrera vad vi ska bära på gymmet och i joggingspåret.

Kombinera mörkare plagg med en rejäl klick färg: svarta leggings passar ihop med en turkos eller rosa tröja. Men om man vill kan man skippa de mörka plaggen helt och istället kombinera sina färgglada tröjor och byxor med mönsterplagg. Stora blommor och grafiska mönster är fortfarande populära. 

Träningen

Vi vill även prata lite om vilka träningsformer som ser ut att bli populära i år. Sajten Trend o Träning har varit snabbt på att ta fram deras tanker om träningsåret 2016. 

Framförallt är det ett teknikst träningsår med armband och som håller koll på kalorier, rörelser, söm och annat. Även smartphoneklockorna används flitigt inom träningen. Man tar också hjälp at träningsappar för att komma igång med joggningen och för att se vad man stoppar i sig vid middagsbordet. 

Högintensivträning får följa med från förra året. Man ska jobba så hårt man kan under korta perioder för att öka sin explovisitet och styrka. Crossfit var förra årets stora träningstrend och den har inte försvunnit. 

Dock börjar vissa gå tillbaka till sina anor med skivstång, hantlar och vanliga gummiband. Man vill även tillbaka till naturen och är gärna utomhus: skidåkning på vintern, jogging och bad på sommaren. 

Allt som allt verkar det bli ett fantastiskt år för mode och träning!