Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Tillbakablick klädmodet 2016

Nu är året snart till ända och en tillbakablick känns passande gällande årets modetrender. Vissa trender har känts som att kastas tillbaka till det kära 70-talets velour mjuka årtionde, med starka inslag av nytänkande och moderna material.

Likt tidigare år har även årets mode och trender tagit med sig delar från svunna tider. Genom åren har man sett att olika trender gärna tagit med sig delar från tidigare år, som de stora trycken, off shoulder och årets stora hit med cut outs, som är något av ett signum från 80- och 90-talet. Allt kommer så klart i en ny tappning, där cut outs kan göras i material som tidigare inte ens fanns och de stora trycken nu mera inte enbart platsar på tröjan utan gärna får placeras på hela benet och kan hittas på såväl hoodien som träningstajtsen.

2016 tog har också tagit med sig 70-talets puderrosa sammet och gärna de dova färgerna, i form av klänningar och hela kostymer. Långa klänningar med spaghetti axelband, där en tröja under är given, kavajer och kappor med ett boxigt och manligt uttryck, gärna i rutor eller randigt. Svandun kan appliceras i klänningar som en extra fin detalj. Höstens trend är arkitektoniskt och markerade midjor och ballongärmar. Sammet är också något som man gärna använder, tänk 70-talets myskläder så är du hemma med detta mode.

Under alla dessa nygamla trender, ligger också ett mer tidlöst mode kvar. Det klassiska eleganta modet som alltid går hem, med en lätt justering av accessoarer. Bland dessa hittar vi preppy modet, som förändrats väldigt lite över tid. Det finns många fräcka accessoarer att välja bland och är kan man gå lös på det mesta som sticker ut. Det kan aldrig bli för mycket av det goda. Låt din fantasi flöda och kanske använda accessoarer som du vanligtvis inte använder.