Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Streetwear - ett avslappnat mode

Sedan början på 90-talet så blev street modet ett mer uttalat mode och det kommer som mycket annat från USA. Man kan säga att modet kommer ur hiphopen i New York men också från surf- och skatekulturen i Kalifornien.

Tidigt så blev det ett hopplock av det man hade hemma eller kunde hitta billigt att köpa i butiker. Det är ofast frågan om hoodies, jeans och kepsar. Men också t-shirts, linnen och jackor. Idag så finns de speciella klädmärken inom Streetware och det mesta går att hitta online. Det är en väldigt casual klädstil och kan passa bäst på en yngre publik.

Man kan även tycka att det är en sportig klädsel och i många fall så ser man ungdomar på skateboard och klädsel som kan räknas som Streetwear. Skillnaden mellan hiphop och skate kanske kan vara att inom hiphop så är det extra allt då det kommer till både kläder och accessoarer. Oavsett så är det en väldigt ledig stil och också bekväm. Om man åker skateboard så går det inte att ha för tajta kläder utan de ska sitta fritt och ledigt.

Idag så kan vi även se stora stjärnor inom både film och musikindustrin anammat Streetware klädseln. Och även på catwalken så kan vi hitta detta mode. Det är inte alls ovanligt att stora popstjärnor syns på bild i press och media med detta mode. Så klart så tar vi efter vad våra idoler och de vi ser upp till har på sig. Framförallt ska man trivas med den klädsel man väljer.