Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Skorna alla män bör ha i garderoben

Skorna gör mannen brukar man ju säga. Och medan det självklart kan vara något av en överdrift finns det något speciellt med ett par snygga skor man inte kan neka. Men det gäller också att ha rätt skor för rätt tillfälle och här tittar vi lite snabbt på vilka sorts skor man borde ha i garderoben för att klara av de flesta tillställningar.

Sneakers

Sneakers är bland de enklaste skorna man kan ha men de har också sina användningsområden. Många förespråkar vita sneakers då de är lättast att matcha och ser väldigt fräsch ut. Så länge man ser till att hålla dem ren så klart.

Svarta skinnskor

De svarta skinnskorna är kanske de mest ikoniska av alla herrskor och fungerar till så många olika tillfällen. Detta är helt klart ett av de första skorna varje man bör införskaffa. Se bara till att också skaffa rätt sorters produkter för att hålla lädret friskt och vackert.

Brouge

Brougen är inte lika fin som de svarta skinnskorna, men heller inte lika lediga som ett par sneakers. Traditionellt ses det som en lite mer sportig sko men idag är de accepterade att användas vid praktiskt taget alla klädkoder utom frack och smoking. Brouge kommer i varianterna semi- och helbrouge.

Loafers

Loafers är den lediga finskon som passar perfekt till sommarkostymen. Den ska bäras utan sockar, vilket betyder att börjar det bli för kallt för att gå omkring utan sockar är det nog dags att välja en annan sko.

Dress boots

När kylan kommer och man inte har lust att sänka stilen är då man behöver ett par riktiga dress boots. De klarar bättre av vinterhalvåret än några andra vanliga lågskor och kan fortfarande bäras till allt från jeans till kostym.