Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Skjortor från annorlunda varumärken

Det finns skjortor och så finns det skjortor. Det finns få plagg som är lika snygga på herrar (och damer) som en snygg och välsittande skjorta. Om du är trött på att alltid köpa dina skjortor från Dressman och liknande butiker så kan det vara dags att kika på skjortor från andra ställen. Vi har samlat ihop några tips på bra och snygga skjortor från företag du kanske inte tänkt på.

När det kommer till lyxskjortor så har du Ralph Lauren, Stenströms, TM Lewin och Oxford. Prismässigt så kan de hamna på upp till 3 000 kr, lite väl mycket för den vanliga konsumenten kanske. Men betänk då att en skjorta i högsta kvalitet kan hålla i tio år eller mer. En skjorta från dessa lyxmärken är en långsiktig investering och är ett bra alternativ till att köpa nya skjortor varje år.

Skjortor från sportvarumärken

Ett annat oväntat håll att införskaffa sina skjortor från är företag som normalt inte brukar vara de första du tänker på när du tänker på skjortor. Ett exempel är Rip Curl, ett australiensiskt företag som i första hand tillverkar sportkläder för surfare. Här hittar du skjortor som inte alls har samma styvhet och stramhet som de klassiska skjortorna från ovannämnda företag. Istället så känns skjortorna luftigare, mjukare och skönare helt enkelt. Ett annat företag med många snygga skjortor är Sweet Sktbs, ett svenskt företag som inriktat sig på kläder för skatemarknaden. Även här hittar du sköna och framför allt unika skjortor. Om du vanligtvis kör på de vanliga vita skjortorna så kan en annorlunda skjorta från Sweet Sktbs vara ett perfekt sätt att överraska lite.

Oavsett vilken typ av skjortor du väljer, så är det bra att komma ihåg att passformen är viktigare än designen på skjortan. En supersnygg skjorta som sitter dåligt kommer ändå inte att vara snygg. En tråkig skjorta som sitter perfekt ger ett mycket bättre intryck.