Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Så väljer du rätt kostym

Utbudet på kostymer är stort och kan närmast liknas vid en djungel. Ska du köpa en kostym är det bäst att vara eftertänksam och följa några enkla principer.

För det första bör du fundera över vad du planerar att använda kostymen till. Är det till jobbet, till ett bröllop eller till en sommarfest? Är det till ett bröllop kan du med fördel välja en mer formella kostym med dubbelknäppning. Tänker du använda din kostym på sommaren eller i ett varmare klimat, bör du välja en kostym med tunnare tyg. Du bör dessutom i förväg fundera över din budget, men ta hänsyn till att du kan använda kostymen i flera år. Det kan vara en bra idé att välja en kostym av högre kvalitet, även om du får betala lite mer för den.

Givetvis är passformen A och O när du ska köpa en ny kostym. Kostymen ska varken vara för stor eller för liten, målet är att den ska följa din naturliga kroppsform. De kostymer som finns i klädaffären är tillverkade efter standardstorlekar och kanske därför inte passar din kropp exakt. Det kan i så fall vara värt att ta kostymen till en skräddare och för ett par hundralappar extra få perfekt passform.

Må jakten på den perfekta kostymen börja!