Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

När man köper skor online

Det är inte alla som köper sina skor online. Det är ju trots allt svårt att argumentera mot fördelen att prova skorna innan man köper. Men skoförsäljning online är fortfarande en stor grej, så vad bör man egentligen tänka på när man bestämmer sig för att köpa ett par skor på nätet?

Välj rätt butik

Leta ordentligt efter rätt typ av butik beroende på vilka skor du är ute efter. En butik som satsar mer på skor och allt runtikring dem är ofta ett bra alternativ då man även kan hitta saker som lampliga skovårdsprodukter på en och samma sajt. Skolyx är ett bra exempel på en sådan butik.

Titta på returpolicyn

Eftersom man inte får chansen att sätta ned foten i skon förrän efter man köpt den kan man ju inte garantera den perfekta passformen. Se därför till att butiken har en bra returpolicy som låter en byta utan några problem. Tänk på att enligt lag har man alltid 14 dagars ångerrätt när man handlar på nätet. Läs mer om detta på Hallå Konsument!.

Bra bilder

Det är fördelaktigt om butiken har högupplösta bilder på sina produkter, helst från mer än en vinkel så man verkligen får en bra uppfattning om hur skorna egentligen ser ut. 

Utförligt information

Butiken bör också ha väldigt utförlig information om skorna som inkluderar material, vilken typ av sula den har, om det är några speciella skötselråd man bör följa, och så vidare. 

Färgåtergivning

Färgen man ser på bilderna kan uppfattas annorlunda när man ser dem i verkligheten. Detta beror på hur bra skärm man har och att den är kalibrerad korrekt. Detta är inte det enklaste att lösa men vill man garantera att man ser färgen så rätt som möjligt kan Fotosidan hjälpa en att kalibrera skärmen.

Skostorlek

En av de viktigaste aspekterna är ju dock storleken på skorna. Det gäller att ha bra koll på sin egen storlek och beroende på var man köper från kanske man även måste konvertera sin storlek till en annan standard. Manolo har en bra guide för detta.