Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Modedetaljer inför våren och sommaren

Våren och sommarens mode är på ingång. Snart kommer att det finnas drivor med artiklar som pratar om de snyggaste jackorna, vilka kjolar man ska ha och hur det ser ut på catwalken. Vi tänkte fokusera på de lite mindre detaljerna. Vilka små delar som kommer att bli riktigt trendiga. 

Solglasögonen

Det är alltid populärt med solglasögon nu när solen börjar titta fram allt mer och med mera kraft. Dock ska man se till att ha rätt bågar för att passa in i vårens och sommarens mode. Och iår lutar det helt klart åt 60- och 70-talsbrillor. De ska vara stora och runda med färger i rosa, beige, brunt och orange. De kan ha 60-talsstuk med spetsiga, yttre hörn eller vara stora och runda som på 70-talet. Glaset ska gärna vara genomskinligt brunt. Det finns så klart inga felaktiga val när man köper ett par brillor, men detta kommer nog bli den största trenden under denna glasögonsäsong. 

Halterneck

Detta kommer att återkomma i flera plagg, det är vi säkra på. Det är en säsong när axlarna ska synas och med halterneck finns det inga band som ligger mot axlarna och täcker. Halterneck dyker upp på flera ställen: linnen, bikiniöverdelar, tröjor och baddräkter. I bikinivärlden kombineras man det med möjligheten att ta bort banden helt, om man vill. 

Skorna

Skotrenden påminner lite om halternecktrenden: det ska visas lite mer hud. Fötterna ska inte begravs i ett par höga boots såsom vi gjorde under vintern. Nu återkommer gladiatorskorna och skor med öppen häl. Klackskorna ska gärna vara spetsiga och det går knappast att få för många band och knäppningar. Trenden lutar åt more is more med många färger, mönster, band, snören och detaljer.