Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Klädförslag för alla tillfällen

Högtiderna är de bästa tillfällena för att få klä dig i din vackraste klänning eller snyggaste kostym. Om du känner dig fundersam över vad du ska bära när, har vi några bra klädförslag och idéer för att se till att du alltid bär rätt kläder vid rätt tillfälle. 

Midsommar

Här är det ljusa, helst vita kläder som passar bäst. Midsommar kommer i anslutning till studenter och sommarlov så både barn och vuxna har oftast nyligen inköpt sina kläder för att fira det. Det finns absolut störst utbud att vita kläder runt den här tiden. 

Oktoberfest

Varför inte fira den stora ölfestivalen i Sverige? Eller så kanske du vill åka ned dit och vara med på plats? Du kommer ha roligast om du är klädd för en riktig Oktoberfest, med maskeradkläder eller traditionella plagg som du kan hyra på plats i Tyskland. Oktoberfest innebär en hel del öldrickande, så det kan bli en del spill och dans. Dina finaste kläder borde ligga kvar i garderoben och istället ska du ta ut svängarna i dina klädval. 

Halloween

Ännu en maskeradhögtid som har blivit så populär i Sverige att du kan hitta enkla utklädningstips överallt. Här kan du komma undan med att vira toalettpapper runt kroppen och leka mumie, eller gå hela vägen med en köpt maskeraddräkt föreställande Dracula eller självaste Döden. 

Jul och Nyår

Dags att damma av den glittriga klänningen, kemtvätta finkostymen och vänj dig vid tanken att du ska gå omkring hemma med skorna på. Det finns nog ingen högtid i Sverige där vi alla klär upp oss mer än kring julen och det nya året. Här kan du gå lös och klä dig som du skulle gå nedför röda matten på Oscarsgalan, det går inte att ha för fina kläder på sig!