Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Kläder och graviditet

Kläder kan vara en utmaning i vanliga fall, men när sedan ens kropp förändras så mycket att knappt några kläder man äger passar eller känns bekväma, går utmaningen upp till en helt ny nivå. Men det är inte det svåraste att lösa om man bara tittar runt något.

Gravidkläder är knappast något nytt; butiker har sålt plagg klassade som detta en bra tid, men det har alltid varit i mer begränsad utsträckning, och heller inte i den mest fantastiska designvariationen för den som gärna bär upp något snyggt emellanåt.

De flesta klädbutiker kanske inte ha mycket att erbjuda i form av riktiga gravidkläder, men det betyder inte att man helt och hållet ska ge upp att hitta något alls där. Något som kan fungera för vissa plagg är att helt enkelt satsa på kläder i större storlekar. Om plagget i sig är menat att vara lite löst och säckigt kan det fortfarande fungera riktigt bra med lite små trick. Men även andra änden av spektrumet, tighta kläder, kan passa även när magen växt sig stor, så länge materialet är ordentligt stretchigt.

Som tur är kan man även hitta mer specialiserade butiker idag på nätet som lättare kan sälja till en mer nischad marknad, vilket ju gravida helt klart utgör sin egen av. Butiker som Graviditetskollen säljer allt möjligt som kan behövas när man är gravid, inte bara kläder. Denna och liknande butiker har ofta mycket bättre anpassade plagg som även kommer i snygga och funktionella designer.

Ett problem somliga kvinnor upplever under graviditeten är att en del kläder stramar åt obekvämt mycket och kläder kan till och med kännas som de nästan orsakar smärtor när de ligger mot kroppen. Då gäller det att satsa på så löst sittande kläder som möjligt. Om även lätta resårband börjar kännas obekväma kan man istället titta på möjligheten att använda hängslen till byxorna.

Är man höggravid under vintern måste man ju även hitta ordentliga vinterkläder som har utrymme för magen. Igen kan vara så att man helt enkelt måste titta på något som är en storlek större för att verkligen passa bra, men många gånger finns det ju alltid lite extra utrymme i vinterkläder för att man ska få plats med lite tjockare plagg därunder. Så förhoppningsvis är det inte en allt för stor utmaning.