Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Festkläder för barn

Precis som vuxna vill även barn vara fina när de ska gå på kalas och fester. Oavsett vad tillfället kräver finns det mängder av märken som tillverkar barnkläder för festligare tillställningar.

Om tillställningen är ett barn- eller släktkalas, ska kläderna gärna vara fina, men fokus bör också ligga på funktionalitet, då dessa tillfällen ofta innebär en del lek. Risken är också stor att kläderna blir nedsmutsade av till exempel mat eller gräs. Under kategorin ”Kjolar och klänningar” på Polarn och Pyrets hemsida, finner du fina och bekväma klänningar för flickor. Företaget tillverkar också stiliga tröjor med krage till pojkar och även dessa passar utmärkt till kalaset.

När det gäller lite mer formella tillfällen som bröllop, operapremiärer eller jubileum gäller ofta en annan klädkod. För flickor kan en festligare klänning, eventuellt tillsammans med ett par enfärgade strumpbyxor, vara lämpligast. Addera gärna ett halsband eller armband i guld eller silver. För att barnet ska orkar ha på sig klänningen bör den ändå vara bekväm. För pojkar är kostym (med slips eller fluga) ett bra alternativ. Kräver tillfället frack för vuxna, bör även den yngre pojken bära frack. En hemsida som erbjuder prisvärda festkläder till barn är Elegant kids. Deras sortiment kan vara värt att ta en titt på.