Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Elitens bäst klädda män och kvinnor

De klär sig i de dyraste märkena, har de lyxigaste kläderna på röda mattan-eventen och håller sig alltid uppdaterad med de senaste trenderna (när de inte skapar dem själv). Vilka är de bäst klädda eliterna i år?

Brooklyn Beckham

Brooklyn må vara bara 16 år gammal, men när man är barn till supereliten kommer kändisskapet från födseln. Brooklyn är förstås den äldsta sonen till Victoria och David Beckham. Och med föräldrar som gång på gång utropats till stilikoner, är det väl inte konstigt att lite av det smittar av sig. 

Brooklyn prydde nyligen omslaget av Vogue och hans modeälskade mamma var så klart stolt: hon skyndade sig att twittra den goda nyheten med en förhandstit på omslaget. 

Bild: Helga Esteb / Shutterstock.com

Cristiano Ronaldo

Världens bästa fotbollsspelare just nu: Ronaldo tar hem pris både på och av planen. Han säger själv att han bryr sig mycket om sitt utseende. Som offentlig profil är han nästan tvungen; papparazzi följer hans vartenda steg och han ser alltid till att vara välklädd och snyggt stylad. 

Hans moderna och hippa stil kommer också väl till hands nu när han är en del av PokerStars. Det världsberömda företaget är säkerligen glad att ha en riktig trendsetter med i laget. Tillsammans är fotbollspelare och pokerjätten en duo som osar sofistikation och elit.

Bild:Natursports / Shutterstock.com 

Jennifer Lawrence

Världskändis över en natt, kan man säga. Efter att den första Hungerspelen-filmen släppts, blev hon ett namn på allas läppar. Hon är en del av den nya vågen som flödar genom Hollywood: kvinnor som vägrar de strikta, mimimalistiska skönhetsidelan som har plågat kändisvärlden i årtioenden. Hon är en matgladkvinna och inte är rätt att ryta ifrån om de ber henne att banta

Hennes stil är väldigt avslappnad och hon passar i allt eftersom hon bär det hon själv vill bära, inte det någon säger åt henne att bära. Det ger henne en naturlig look som också gett henne en 7:e plats på Glamours lista om de bäst klädda kvinnorna i år. 

Bild:Tinseltown / Shutterstock.com 

Robert Couturier

Kanske inte det mest igenkännbara namnet på vår lista, men fortfarande en del av eliten. Couturier är den arkitekt och inredare som visar att åldern har ingen betydelse när det kommer till att skapa en perfekt outfit. Han är ett stort fan av märkena Huntsman och Kilgour. Hans kändisskap började redan 1987 när han fick det största uppdraget genom tiderna: att inreda och dekorera finansmiljadären Sir James Goldsmiths exklusiva hem på 8 000 hektar. Man sa att Goldsmith tog en stor riskt att anlita den relativt unga och okända Couturier, men i efterhand håller nog alla med om att miljadären hade rätt instinkter. 

Couturiers stil har sedan dess inspirerats av sin förre arbetsgivare. Arkitekten säger att han har Goldsmith som stilikon eftersom mannen brydde sig aldrig om stilar och såg alltid fantastisk ut.

H.K.H Prins Carl Philip

Elit med gamla anor. Carl Philip har hunnit med mycket under sina ringa år: han är en major i amfibieregementet, är en licenserade racerbilsförare, praktiserat på National Geographic, utbildad och anlitad designer tillsammans med Oscar Kylberg och numerna även en av världens bäst klädda människor. Hans stil kom under det internationella rampljust i och med hans giftermål med Sofia Hellqvist tidigare i år. 

Hans känsla för kläder kommer så klart från ett liv i rampljuset och hans år på internetskolan i Kent. Med ett helt arsenal av hjälpredor i Kungahuset, är det lätt att vara den bäst klädda på festen. 

Bild: Hans Christiansson / Shutterstock.com

Alicia Vikander

En till person som kom med i Vanity Fairs lista över bäst klädda: det svenska stjärnskottet Alicia vikander som nyligen blivit en stor hit i USA. Hennes medverkan i filmen Ex Machina där hon spelar en robot, har fått lysande kritik. Trots detta valde Svensk Film att inte släppa filmen på sina biosalonger, något Vikander (och vi!) tyckte var ett märkligt beslut. 

Hennes år som ballerina har gett henne en sorts elegans som är ovanlig för hennes unga år. Hennes växande popularitet har väckt Louis Vuittons intresse för skådespelerskan. Modehuset har bestämt att Vikander ska bil deras nya ansikte uttåt: nu får göteborgskan chansen att gå i andra storslagna damers fotspår såsom Charlotte Gainsbourg och Michelle Williams. 

Bild: Helga Esteb / Shutterstock.com