Shirt Nox

Kläderna och accessoarernas högborg

Bästa träningskläderna för sommaren

Nu när sommaren är här så är naturen och vägarna helt plötsligt mycket mer inbjudande för löpning och annan träning. Men för att kunna pusha sig själv till sitt yttesta så behöver man all hjälp man kan få. En mycket viktig del i det är att ha rätt träningskläder.

Skor

Det absolut viktigaste "plagget" man behöver när man springer eller vandrar är riktigt bra skor. Exakt vilka skor som passar bäst är väldigt individuellt och beror på sådana saker som hur foten är formad samt hur tung man än. Även de miljöer man rör sig i kan påverka valet av sko. Om man rör sig mycket i naturen med ojämn mark kan man behöva en stadigare sko än om man springer på asfalt. Då kan istället stötdämpning vara det som prioriteras. 

Tack vare att utbudet idag är så stort så brukar det inte vara något problem att hitta ett par som passar just dina behov.

Jacka

Även om sommaren oftast innebär bra väder så finns det tyvärr möjlighet för både starka vindar och regn. Båda dessa påverkar hur du kan reglera möjligheten att reglera kroppstemperaturen. Det är därför bäst att välja en jacka som både kan blockera vind och regn samtidigt som den släpper igenom svetten. 

Tröjor och byxor

Precis som med jackan så är en tröjans och byxans viktigaste funktion att släppa igenom svett för att möjliggöra en effektiv nedkylning av din kropp. Detta betyder ofta kläder som sitter tight mot kroppen och är gjorda i funktionstyger som leder fukt extra bra. 

Övrigt

Ett av de stora farorna man kan stöta på vid större ansträngning under varma sommardagar är värmeslag samt uttorkning. Det är därför extremt viktigt att se till att man får i sig tillräckligt av både vätska och som vi nämnt ovan, klär sig rätt. Vid längre löpning kan det på grund av detta vara bra att ha på sig ett vätskebälte. På så sätt kan du bära med dig tillräckligt med vätska utan att det blir otympligt.